Friday, July 2, 2010

Kuala Terengganu Airport Project

Menaik Taraf Lapangan Terbang Kuala Terengganu, Pakej iv(b) – Penambakan
Laut dan Kawalan Hakisan Pantai. (JKR/PWD)

a) Mark up the pre survey volume. I will reveal the actual volume and data compare to what their submitted or declare, that is for all the readers here to see, compare and to be discuss.
b) Actual progress and submitted progress are way far behind.
c) Extracting sand source from illegal permitted area for reclamation
(extracting sand just in front of shoreline (by the seaside of teluk ketapang beach- affecting major erosion during monson.
d) Cheating in progress claim to cover their debts and others. And also to bribe some of the officer thats is related. This matter also will be discuss more deeply in this humble blog.

9 comments:

Anonymous said...

dia org dah abis project ni. dah kawtim kot utk mcm mana nak cover area tempat depa curik pasir kat tepi airport tu dgn cara menipu.

Anonymous said...

kalo cina korang taknak komplen..kalo melayu..memang cepat korang komplen. hebar2..hidup melayu!

detective conan said...

tu la pasal....korang sepatut nya sokong....ada org melayu yang nak berjaya dalam membuka company dia org sendiri...bisnes sendiri...apa la korang nie...suka nak cari kesalahan orang lain yg tk wat salah pe2 pun....

Anonymous said...

hahahaha,,,inai tak buat salah?????? kalu tak buat ..maka tak keluar blog niii...ini sebab nak bgi peringatan..sebab inai kiara company melayu...sebab MELAYU MUDAH LUPA...

Anonymous said...

Sapa kata sume org MELAYU mudah lupa......mmg...aku mengaku kat dalam malaysia nie...ade org melayu yg mudah lupa.....tapi tak sume....aku caya kat bos2....dia org tak kan pernah lupa.....sebab....dia org jugak pernah hidup susah.....pernah makan nasi dgn garam.....dan ada yg sampai minum air paip je.....masa dulu.....dgn berkat ALLAH.....ALLAH kurniakan rezeki yg melimpah ruah kat dia org.....Alhamdulillah....dia org ingat asal usul dia org......bab tu aku yakin....dia org tk kan lupa.......KAU YANG LUPA.......

Anonymous said...

Rezeki yang ALLAH berikan adalah untuk menguji manusia...adakah dia menggunakan rezeki yang diberikan itu ke jalan yang benar atau sebaliknya...kalau rezeki yang dapat itu digunakan pada jalan yang tak betul...maka hasilnya juga tak betul....bila duit yang dapat dari keje menipu..maka HARAM LAA JADINYA DUIT TU....

Anonymous said...

Minum air paip jer..mmg miskin giler..kat tmpt aku yang mewah minum air sungai..mmg mewah air, siap boleh berendam lagi..cerita ko ni mcm org miskin kat sudan jer..minum air paip jerk..kesian

Anonymous said...

dia orang ni mana tau halal haram... puasa pun tak pernah kot...

Anonymous said...

Jgn la kutuk org miskin minum air paip. Aku pun pernah minim air paip apa...masa sklh dulu.

Ps: minum air paip bkn pasal hidup susah, tp lupa nk bwk air gi sklh