Friday, July 2, 2010

One of Inai Kiara TSHD vessel FRAUD Declarations......

This is the truth and real specification. u can refer to http://www.dredgers.nl/ .......

This is what their declare in their company profile and to the client...


This is not what i get from the company or what ever. But then i get it from this website http://www.dredgers.nl/. Anybody can check it.

34 comments:

hambe said...

bro, sabor bro!!

Anonymous said...

DEAR ALL READERS,

WE ARE THE EX-CAPTAINS OF INAI'S DREDGERS AND WE CONFIRMED THAT ALL THIS REVEALED INFORMATIONS ARE TRUE. WE LEFT INAI DUE TO ALL THIS HANKY-PANKIES AND MISUSE OF MALAYSIAN PEOPLE MONEY.

Anonymous said...

Lembu kalau pandai epaulette empat balak tu pun berani mengaku dia kapten kapal kalau stakat kat blog. Tunjuk la coc kalau betul.

Samantha said...

Captains dare to say this? Cheapskates ... and probably sour grapes of fly by night ship masters. How about extra tonnage gained from reduced fuel, water stock... Are these not additional volume the vessel can gained?

Anonymous said...

Ha ha ha..someone trying hard to be smart but not smart enough...Sam,do you think the Master cannot differentiate between hopper capacity,cargo calculation,ships stability, carrying capacity,etc..don't try to be ass kisser here.oops..sorry..ha ha ha..if you really think that dredger can really filled up to as per what iksb declared to the clients, meaning you gonna see a submarine here in malaysia...so no need for malaysia to buy submarine...because iksb's dredger can transform into submarine...owh..yellow submarine..yellow submarine

Anonymous said...

samantha tu aku rasa adik beradik depa yg kerja kat iksb tapi tak tau apa juga. keturunan mangkuk mana ntah. bodoh tapi berlagak pandai..

Anonymous said...

tak pe ... so matter how good is a top spin doctor, mesti hancus jugak when all fired kat dia.

he can always come up with 'stupid' comment to defend inai... it is okay.

biaq dia menang sorak coz yg penting visitors dari DID, NRED, MOF dan sebagainya read this blogs, including his 'stupid' statements.

hahahaha...

p/s jet li pong tak leh nak menang kalu 100 fighther tembak him sekaligus ... hahaha...

Anonymous said...

well, as i can see.....if you people considered your self as professionals...and what you so called "CAPTAINS" "MASTERS" whatsoever...don't mind peoples business. you don't want just go lah...you're like a lady...blah...blah...blah....!master????i think you're only an AB,OS i supposed...

Anonymous said...

'DEAR ALL READERS,

WE ARE THE EX-CAPTAINS OF INAI'S DREDGERS AND WE CONFIRMED THAT ALL THIS REVEALED INFORMATIONS ARE TRUE. WE LEFT INAI DUE TO ALL THIS HANKY-PANKIES AND MISUSE OF MALAYSIAN PEOPLE MONEY.'

*misuse of malaysian money, Inai paid u, u also misuse of malaysian money..ha2...stupid idiot!

detective conan said...

hei...ex captain.....sapa2 leh menyamar jadi ex captain la....entah2 korang ex captain tentera laut di raja m'sia kot....bukan inai...kalau tk pun captain nelayan.....hahaha....

Anonymous said...

detective conan....ko masih keje ngan inai kan????? so u tak leh terima ape yang ex captain cakap....hahahahha...bukan setakat captain je...ramai lagi yang berhenti kerana tak sangup dengan Hanky-pankies inai kiara.....dapat gaji besar pun...kalau dah tahu kaja tak betul..maka tak halal gak duit tu....sama laa keje kedai 4D...

Anonymous said...

woi manusia! ko ingat ko tu bagus sngt.....kalau dikira...aku lebih bagus pe dari kau.....

kau ex-inai kan.....kau tk keje dgn inai lagi kan....
yang kau nak sibuk sngt nie...pasal

memburukkan nama org lain......kau ingat kau tu bagus sngt.......

klu kau tak keje ngan inai pun bagus la.....bab inai tak perlukan pekerja mcm kau....

ada byk gi org yg nak keje ngan inai......

SALAM MAUT DARI detective conan.....PUNYER MEMBER......

Anonymous said...

mengumpat, memfitnah, dengki khianat lbh kurang gak dengan beli 4d.....lbh baik beli 4d mcm aku...hal org, hal org laa...dosa wa tggung sendiri, durg tipu durg tggung bkn wa tggung..hik3lu lu, gua gua...keje ttp keje..company tipu ka, tak tipu ka..wa tak peduli..janji ada gaji...menang 4d lagi senang hati..tak pikir2 hal org...kal mls keje kena buang, dah kena buang BUAT BLOG....wa xmau itu mcm, yabedabedu...esok special draw...

Anonymous said...

mulut tu jaga sikit....aku tak keje dengan inai...kiara...tapi aku kenal inai kiara...dari masa penubuhannya lagi....banyak rahsia inai ade dalam poket aku...aku malas laa nak hebohkan...buat laaa selagi dia mampu...dia tak kacau periuk nasi aku..so buat ape aku nak kacau periuk nasi dia orang....

Anonymous said...

mcm kau leh tahu rahsia inai kiara.....kau dulu keje situ ke? apa jawatan kau.......

Anonymous said...

hahahhahhahhhahahhahah lu pikir lee sendiri.....

Anonymous said...

hei bro....cara kau bercakap...lain je.....jgn2 citer nie kau yg wat sume tak....

ye la...rahsia inai kau dah tahu....

kalau perkara yg baik...mungkin kau terbalikkan jadi perkara yg tk elok....kot....

baik cakap cepat...

kau masih keje kat inai ke?

Anonymous said...

hahahahha....biasanya perkara baik..jarang orang hebohkan...tapi perkara tak baik...banyak laa pulak orang tolong tambahkan....hahhahahhaha...kalau boleh semua orang dia nak kawtim....tak kira sapa...dari pemacai hinggalah ke DATUK...dah ramai client tak percaya kat inai...tapi inai bernasib baik kerana penjanjian IMW dgn Kerajaan malaysia...

Anonymous said...

sapa DIA tu.....Dia nak kawtim sapa....

Anonymous said...

inai kiara la...orang yang jaga projek dia...kalau projak JKR...engineer yang jaga projek...kalu JPS...org jps...kalau pelabuhan...orang pelabuhan yang terlibat dgn kerja tu....

Anonymous said...

erm....

Anonymous said...

Buah jeruk buah kedondong……
Mbah ikutan nongkrong dooong….

Anonymous said...

Disana gunung, disini gunung,
Ditengah-tengah bunga melati
Saya bingung kamu pun bingung
Kenapa ada bunga melati ???!?

kakak said...

Ni kapten-kapten restoran di bot club ... dia orang tau tanya nak makan apa je, mana reti ngan hopper vol, carrying capacity. Main dengar-dengar macam nujum pak belalang.

Atau dia orang ni AB/OS yang dok curi minyak kapal, pasal tu le lari.

Anonymous said...

kakak monyonk adik memble
keturunan jelek kali ye...

Anonymous said...

apa yang peliknya...dalam inai kiara...tak ada tauliah pangkat Captain....selamba je ngaku dia Captain....hahahhahaha

Anonymous said...

hahaha..betul tu..hahha..bukan captain ngaku captain...haha...biasa bro

Anonymous said...

why you have to declare that you're a ex-captain? to misled whos' behind this? you're funny Capt. jack sparrow! ofcourse inai pay me....i'm an employee. I'm not a captain but see, i'm more professional than you. why?chill jack sparrow! :-)

Anonymous said...

hek eleh... agak2 bila masa plak dpt kelulusan jd capt... kalo btul ko capt cuba ko ckp sapa nama ko? aku kenal dgn sume capt kat inai...

Budak Melayu...

Anonymous said...

hahhahah yang ko kenal tu pun...ade yang bukan captain...saja suka2 hati dia pakai captain...hahahah

Anonymous said...

saya kapitan gulzar juga.... ada apa2 saya boleh tipu kaa....

Anonymous said...

takde .... kau kena tipu dengan sedara mara kau ada lah... hahahha
budus....

Anonymous said...

Kena tipu dgn sedara sendiri?
Why?
Sian...

Anonymous said...

itu suma saya sudah tau.... lain kerja tipu ta da ka?

ayoyoyoy....