Monday, July 5, 2010

Others Inai Kiara MAFIA project that also can be discuss here.........


Maintenance Dredging Works at Penang Port (North Channel and
Wharves) (Annually) i think this project are also under the 15 years CONCESSION.

a) Mark up the pre survey volume and also cheat on the final submission depth of the seabed.
b) Illegal dumping within working area (not at the actual dumping area). once had been caught by DOE.
c) False declaration of fuel capacity and fuel consumption of the
vessel as the fuel were paid by Penang Port.
d) Refusal of installing the DDMS systems as imposed by DOE & PTG for vessel movement and dumping monitoring. This is last time... but now currently i think they had already install the system. GOOD IMPROVEMENT.... BRAVOOOooo......



Capital Dredging of Southern Approach Navigational Channel, Port
Kelang (south Channel) 2009

a) Mark up the pre survey volume (from 3.4 million m3 up to 6.2million
m3) and also cheat on the vessel capacity.
b) To bribe few people in LPK and also the hydrographic unit of
westport. I think the Evidence are here and can be share.

Actually there is a lot thing happen .... but then we can discuss this thing slowly.....
Be patient......

58 comments:

Mohd Zaiful said...

salam .... ni aku nak bgtau sikit. tapi sebelum tu nama aku mohd zaiful, dulu aku kerja inai kiara. dept. survey.

citernya mcm ni, sabtu lepas ada 3 org dtg cari aku pasal blog ni dan tuduh aku yg buat. boleh kata mcm gangster juga lah. tu aku tak peduli sgt pasal aku tak salah dan bukan aku yg buat blog ni. tapi yg buat aku bengang, org yg suruh mamat 3 org ni cari/jumpa aku si CAPT.HISHAM BIN HASHIM.

aku tak tau lah ye ke tak dia buat. tapi setakat ni aku cari info dari kebanyakan org suma kata HISHAM yg suruh/buat kerja ni. HISHAM tuduh aku yg buat blog ni. kepada tuan tanah blog ni, bagus juga kau buat pasal at least dia org buka mata. tapi aku juga yg terpaksa terima musibah. kepada HISHAM, kau patutnya buat lah penilain pakai otak. jgn main tuduh je.

tapi takde hal lah. aku dah buat report polis pasal HISHAM dan apa yg sebanarnya terjadi haritu. so, apa2 jadi kat aku pihak polis atau sapa2 yg kenal aku boleh buat siasatan dan org pertama korang cari si HISHAM ni. ni info pasal dia, CAPT. HISHAM BIN HASHIM, INAI KIARA SDN BHD.

Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Samantha said...

Are you suggesting that there are too many discrepancies in developing countries. This sounds too good to be true, though. You sound so sure of this, or is it simply the company is yoru business rival?

Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

cerita best ni....

Anonymous said...

ini kah balasan kamu pada inai walaupun kamu masih bekerja atau bkas pekerja ini....

apa sebab kamu tak puas hati sangat ni....

knp tidak kmu jumpa terus pihak inai kiara...berterus terang

Anonymous said...

Orang pengecut! Mcm ni la. Demokrasi konon. Tapi sorok identiti. Berani buat blog je. Kalau kau dah kerja ngan competitor takyah la nak buruk2kan inai.

Anonymous said...

Cakap org pengecut, Samalah dgn hang pun pengecut. Awat tak bubuh nama penuh dgn telefon number sekali.hahahahaha....

Anonymous said...

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doin' all I can
To be a better man

Anonymous said...

Sama jugak dgn hang pun. Pengecut jugak. Kesimpulannya dgn penulis blog, org yg komen semua pengecut2 belaka.hahahaha

Anonymous said...

bukan pengecut....dengan cara ini...mereka2 yang tak puas hati..boleh meluahkan...bukan mudah nak jumpa dengan boss inai kiala...aku kenal sangat dgn bos2 inai kiara....banyak yang betulnya ape yang diluahkan...oleh penulis blog ini....ramai staf inai KIALA dah berhenti kerana tak tahan dengan kerja2 mcm ni...tepuk dada tanya la IMAN....

Anonymous said...

ya betul tu... saya sokong. bukan kata nak jumpa, nak call pun tak tidak di layan.
kalau jumpa pun, masa tu janji manis tapi apa pun takde.

pasal tak tahan kerja tu satu hal, cuba fikir2 kan sama ada pendapatan kita tu HALAL atau HARAM? bagi makan anak dan bini.

takde rasa bersalah ke bila menipu client, tipu orang yg tolong kita, tipu macam2 lagi lah.

staff sendiri pun dia nak tipu.

Teruskan perjuangan, kami akan menyokong anda.....

SETIAP PERBUATAN PASTI ADA PEMBALASAN.......

Anonymous said...

Betul ke apa yang diceritakan ni?kalau dah ada bukti kenapa x report polis or SPRM

Anonymous said...

Boleh tak list kan nama2 surveyor kat Inai Kiara..then survey company mana yang selalu jadi 3rd party for project IKSB? Kalau boleh tolong list kan

Anonymous said...

ko kenapa nk list surveyor plak?ko sape?nak lepas perut?

Anonymous said...

ape2 pun kembalilah ke jalan Allah...sebab Allah maha adil..hari ni kita buat something yg tak elok pasti Allah akan beri pengajaran...jangan kita hanya bekerja tapi dalam masa sama kita lupa pada Allah...BOS paling besar kita....buat kerja ikutlah landasan yg Allah dah tetapkan...sementara kita masih celik dan berkemampuan ni marilah kita sama2 insafi diri..insyaallah kit selamat dunia dan akhirat...

Anonymous said...

Ya betul. Sebagai pekerja, kita buatla seikhlas hati. Kalau bab2 tipu menipu ni, no komen, itu diantara dia dgn Allah SWT. Kalau dah join competitor tu, tak payah la nak busukkan nama bekas majikan.

hambe said...

apa kata kita bersyukur apa kita ada. rasanya isu ni sesama melayu. sekurangnya kalau betul staff kampeni ni kena tindas atau boss2 menipu, merompak atau etc etc, itu saham masing2 kat akhirat. Rezeki datang dari Allah, bukan MOF, MOT, IKSB or etc etc... amin.

Anonymous said...

BENAR TU HAMBE...
PEKERJA JUZ MELAKUKAN APE YG DISURUH..

Anonymous said...

nak list nama surveyor wat hape..

listkan la nama yg memberi arahan

bongok.Cara ckp mcm tak pernah jadi kuli jer..

Kuli ikut arahan bos.

Anonymous said...

aku pun ada maklumat nak share dgn hangpa suma. pasal depa modified alat2 ukur untuk menipu pun ada gak.

boss2 tu juga yg suruh modified lepaih tu tipu untung kaw-kaw. projek manager dgn engineer pun dok buat mcm2 cara tipu. depa tipu buat report kata kerja baguih tapi loklak tak betui pun.

ptuihhh.....

Anonymous said...

bak modified alat ukur ni dah lama mereka lakukan...hanya pakar dalam bidang ni je yang tau....client depa tak tau...tengok data cantik jeee....tapi hampehhh...beza sampai 1 meter....habis etika seorang surveyor..

Anonymous said...

aku dengaq cerita projek kuala terengganu kat belah dalam sungai tu depa tipu lebih kurang 4m - 8m betui ka?

lepaih tu aku dengaq projek airport tganu pun depa dok tipu juga kat tempat depa curik pasiaq untuk tebuih guna.


duit rakyat terengganu juga noo..

Anonymous said...

client bg kepercayaan 200% pada inai kiara...mereka buat keje dari A to Z..lagu ni la jadinya....surveyor pun dia..consultants pun dia...semua bahagia boleh buat duit...client tanak asingkan benda ni kerana job mcm ni direct nego..dan banyak keje...contohi la Sime Darby...survey di lantik berasingan...

Anonymous said...

depa pun lantik survey berasingan tapi dah siap kawtim.
semua org dia kawtim.
sat gi kat akhirat try lah kawtim.

Anonymous said...

DUMPING SITE- setakat hari ini hanya DOE penang sahaja yang monitor pergerakan kapal/barge semasa proses pengorekan dijalankan...kos untuk ship monitoring dalam RM300,000.00...lain2 tempat takde atau wajibkan pemasangan system ini..itu sebabnya kebanyakan company dredging buang tengah jalan je....nak cut cost...yang menjadi mangsa adalah nelayan2 tempatan...Yang menjadi masaalah utama adalah - Badan penguatkuasaan malaysia...hanya menunggu report dari nelayan..baru nak siasat...mereka tidak monitor dari awal dan sepanjang projek ini berjalan....

Anonymous said...

bukan cut cost, tapi NAK UNTUNG LEBIH......

Anonymous said...

bila tengok DOE Penang, got two names in my mind ... hahahaha ...

Anonymous said...

ada nama pun apa yg kau boleh buat????

Anonymous said...

banyak bende boleh buat:). tunggu time je:). kalu yang org besaq dpat atuq, takkan ler dua ekoq budak kecik tu tak leh atuq:)...

Anonymous said...

@samantha:you make sense...LOL
@Mr. Zaiful: no need to explain, the blogger has a "bird brain"

@Author:why delete some comment...."democratic" well said??? seems like, you're in the company in between 2002 to 2006, some of your so called "fact" were all hear says...correct me if I'm wrong please! your article were bit funny. You don't even know what "dredging" means.collect more info so u may not be trace...your a big "L" cheers!

Anonymous said...

...aku dah tau sapa author ni....member kamcing dia sendiri gak yang pecah lubang hahaha, semua pasal duit, bagi duit jer dah pecah amanah, kata Inai tipu duit, tapi diaorang pantang tengok duit..tnggu jer dalam 2-3 hari...tengah kumpul bukti. kita kan tau gak...ha3 jeng3...

detective conan said...

bro...maksud kau ...kau tahu ke sapa dalang sume nie?...maksud kau..inai langsung tak tipu duit lah ye????

Anonymous said...

walau sape pun author ni.....cerita yang di tulisnya...kebanyakan nya betul.....hahhahahah....ramai penyamun dalam inai kiara ni....inai kiara dan 40 penyamun..hahhahahahha

Anonymous said...

bro...lu kata dlm inai ada ramai penyamun kan? agak2 sapa bro...citer la sikit.....by the way....nape dia org leh jadi penyamun lak.....apasal ah? gaji tk byr ke?

Anonymous said...

penulis blog nie la penyamun...

Anonymous said...

MD dia laa bos penyamun....coz buat keje tak betul....bukan menyamun duit rakyat namenyee......yang 40 lagi tu...staf2 yang terlibat dalam penipuan tu laaa.....

Anonymous said...

MD? MD yang mana satu bro.......lu cakap setengah2.....cuba cakap straight je....kan sonang.......hahaha

Anonymous said...

mane boleh terang2...kasi blur je laaa....kan penulis blog ni masih blur....biarle sama2 blur...hahahahah

Anonymous said...

ala bro.....kalau tk nak bagi terang.......bagi clue pun jadi la.......hahahahaha.....nie sume penulis blog punyer pasal......disebabkan kau la....DIA tk nak ckp sapa MD yg dimaksudkan

Anonymous said...

bro....cakap la. bro....sapa....kalau betul2 hang marah....cakap kat aku sapa MD tu.....apa yg dia makan....donat ke.....ape ke.....jgn nak simpan2.....wat sakit hati je......hhmmmm

Anonymous said...

apa pasai semua blur2 ni..band blur ker? aku band blur aku tau ler...1 lagu durg >
'Song 2' :
Whoohoo! / Whoohoo! / Whoohoo! / Whoohoo! / I got my head checked / By a jumbo jet / It wasn't easy but nothing is / No / Whoohoo! / When I feel heavy metal.....
*MORAL : kalau semua blur2...makna nya belum tentu semua ni betoi...

Anonymous said...

Apasal Inai kiara x report polis? takut ke? kalau semua tuduhan tu fitnah wat la saman fitnah..polis mesti dpt tangkap sapa buat...Tapi kalu cerita ni semua betul..pihak2 yang berwajib tolong la pantau, sahih tak cerita tu.

Anonymous said...

cam ne kalau citer ni palsu belaka........

Anonymous said...

Kalau palsu apa lagi..saman fitnah la bro..aku x sabar nak tgk drama anak beranak ni

Anonymous said...

inai tak akan saman fitnah punya...kes ni sangat rumit...10 tahun mungkit tak selesai...dan melibatkan ramai orang...terutama ex staff inai sendiri...tapi tak tahu laa kalau dia boleh kaw tim dgn ex staff dia...

Anonymous said...

anak beranak......explain pls.....

SALAM MAUT DARI detective conan PUNYER KAWAN...

kakak said...

Mana mungkin cerita ni semua betul, pembuat blog ni pengecut... dah jadi kaya nak gigit tangan yang buat dia kaya pulak. Kalau dah keluar co tu keluar lah dan buat kerje sendiri, kalau tak dapat lawan dalam bisnez, jangan lah marah pulak kat inai.

Anonymous said...

umi kelesum?

Anonymous said...

kalu dia buat terang2..nanti orang nampak....inai gak dalam bahaya...banyak tembelang dia dah pecah....seperti buat keje tipu, rasuah dan sebagainya...yang susahnya melibatkan ramai orang atasan kerajaan...

Anonymous said...

ini siapa sih? jawab donk, sms kalo temen, telpon kalo sodara, kalo diem aja berarti MONYET!”

Anonymous said...

tolong berhenti la.....

wat keje nih......

Anonymous said...

buat keje ape???....ni duk sembang jee...mane ade buat keje...hahhahahahhahahahha

Anonymous said...

umi kelesum ni sapa pulak?

Anonymous said...

yang suka jilat telur tu....

cikaro bonceng said...

http://www.youtube.com/watch?v=8QH0GIw8ys4&feature=share&list=UL8QH0GIw8ys4

korang tgk link ni