Sunday, July 4, 2010

Others Inai Kiara MAFIA project.........

Menaik Taraf Lapangan Terbang Kuala Terengganu, Pakej iv(b) – Penambakan
Laut dan Kawalan Hakisan Pantai. (JKR/PWD)

a) Mark up the pre survey data and volume
b) Actual progress and submitted progress are way far behind
c) Extracting sand source from illegal permitted area for reclamation
(extracting sand just in front of shoreline (by the seaside of teluk
ketapang beach- affecting major erosion during monson.
d) Cheating in progress claim to cover their debts and others. And also to bribe some of the officer thats is related.




Capital Dredging of Northport Inner Fairway and Northern Approach
Navigational Channel, Port Kelang. 2006-2008

a) Mark up the pre survey volume and also cheat on the final submission depth of the sea.
b) Actual progress and submitted progress are way far behind
c) Illegal dumping within working area (not at the actual dumping area)




Maintenance Dredging Works at Bintulu Port, Bintulu, Sarawak
(Anually) i think, this project are under the 15 years CONCESSION.

a) Mark up the pre survey volume and also cheat on the final submission depth of the sea.
b) Illegal dumping within working area (not at the actual dumping area
c) False declaration of fuel capacity and fuel consumption of the
vessel as the fuel were paid by Bintulu Port.

20 comments:

Samantha said...

You sounds more like you are the client's consultant ... if you are too sure of your "facts and info" why don't you lodge complaint with the watchdog agency in the country?

Anonymous said...

betui tu samantha... tapi i rasa semua org pun dah tau pasal benda ni.

Samantha said...

Write in English please so that I can understand

Anonymous said...

tahiklah la ko samantha..makan belacan tapi nak menyamar mat salleh..nyesal mak ayah ko..ko ngaku kristian..murtad la weh....kalau jantan ngaku jantan kalau betina ngaku betina....

Jumbo said...

Wakakaaaa... Mat salleh makan belacan...

Anonymous said...

hahahahhaah......

Anonymous said...

hahahahaa...

Anonymous said...

(trnslation of "betui tu samantha... tapi i rasa semua org pun dah tau pasal benda ni.")

that is true samantha... but i think all already know about this

Anonymous said...

ok....so go to police station and file a formal complaint.

Anonymous said...

LU OLANG NI, BELACAN SAMA TAIK PUN LU OLANG TARAK KENAI GUA INGAT. ITU SAMANTHA, GUA RASA HAA, ITU AMOI PUNYA NAMA..BUKAN LAKI OOOO..APA PASAI LU OLANG PANGGIL MAT SALLEH...BUKAN MINAH SALLEH KA? KANINA....

Anonymous said...

woi....apek....nie apa belacan....nih......

MASTER said...

si bangang ni Buat lawak BODOH ke dia nie memang BODOH....peduli lah Taik sama belacan...Tu lah orang bodoh ni, isu remeh macam tu pun nak comment....

Anonymous said...

sapa bangang?
sapa bodoh?

Anonymous said...

biasalah bro, org bodoh @ Bangang nie memang overacting. buat lawak bodoh pastu buat tak tau, siap pi tanya sapa buat lawak? baling batu sembunyi tangan.

kakak said...

cerita dah masuk museum buat apa nak ungkit, dah close out berkurun lama. Cerita dinasaur ni

Anonymous said...

yaaa cerita lame...tapi masih berjalan...ko kena ingat...15 YEARS CONCESSION....penulis blog ni berharap..agar pengurusan tertinggi pelabuhan2 yang mempunyai kontrak dgn IMW agar lebih peka dengan ape yang telah IMW buat sebelum ini...

Anonymous said...

apa masalah kau ni hah?

Anonymous said...

aku takde masaalah....inai kiara yang ada masaalah..kerana telah menipu ramai orang.....

Anonymous said...

ckp tu jaga skit... jgn memandai plak nak buat citer... kitorg yg dah lama keje kat inai ni xde masalah pun...

Budak Melayu...

Anonymous said...

tak de masalah sebab ko tak ada rasa bersalah kalau boss ko suruh buat keje tipu....ingat...kalau projek tipu orang sana sini dan rasuah sana sini....duit tu harammmm....sama macam ko keje dengan company judi...mcm genting...TOTO, 4D...