Monday, July 5, 2010

Related Subsidiary / Companies

1) Selat Melaka Shipbuilding Sdn Bhd

2) Rimba Ramin Sdn Bhd

3) CDSB ( Clamshell Dredging Sdn Bhd) a.k.a See yong & Sons
Sdn Bhd

4) PT Inai Kiara (Indonesia)

5) Inai Kiara India Pvt Ltd. (India)

47 comments:

Anonymous said...

ni semua utk dia org makan duit juga....

Anonymous said...

ni nak sapu bersih projek yang ada...

Anonymous said...

sapu bersih satu hal... buat kerja tipu pun satu hal. bukak banyak subsidiary pasal dia org ni boleh dapatkan duit tu pada dia org balik.

contoh mcm company shipyard buat kapal Selat Melaka SB tu pun company dia org juga. so dia org ni claimed kat bank progress kapal utk di bayar kat Selat Melaka SB ni tapi padahal duit tu dia org yg sapu juga.

lepas tu claimed kat bank markup lagi. beli kapal pun tipu bank. contoh: harga sebenar kapal RM5juta tapi dia org declare harga kapal RM10juta. pastu kawtim dgn org yg jual kapal tu.

bank juga lah yg kena tipu. insurans kapal pun tipu. kuli2 dia org pun kena tipu.

PENIPU

Anonymous said...

pergi check company JNH tu. Jemali kimak dengan konco2 dia punya aku rasa.
budak survey pun buat kerja luar.

Anonymous said...

la...kerja luar biasa la...kalu dah cuti x de benda nak buat amik job luar...tapi jgn sampai guna mesin kampeni ke....

Anonymous said...

...ahhh, bdk survey, makan, tido, mabuk & buat benda mcm ni je keje durg..tu jer durg reti, keje sikit pn dah bising....faham sangat dah

detective conan said...

bro...rilex la bro....kalau org nak bukak company sendiri...biar la....tu dah merupakan satu kemajuan...bukak company sendiri...ok lah tu...yg korang dengki sngt si Jemali tu bukak company sendiri nape? kalau jeles...cakap la jeles....kalau nak duit...cakap la nak duit....jangan nak dengki2 kat org la...

Anonymous said...

Aku nak duit..sapa boleh tolong

Anonymous said...

Ah long leh la bro.....nape nie...marah org yg bukan2.....sapa pulak yg mabuk? ko marah kat sapa sebenarnyer nie?

Anonymous said...

lu mau duit? mari..cuci i punya burit!

Anonymous said...

kimak kau.........

Anonymous said...

kimak kau juge...:)

Anonymous said...

Jemali kalo sembang pasal nak save duit inai 6 hari 6 mlm pun x abis. tpi tu depan jer..kat belakang sapu abis, pttnye share la sket srg.heheh...nak menjayakan mision dia tu..suma org dia libas..maklum la kabel besar betis..company profile inai dia tiru je bulat2...mmg senang hidup..hidup jemali..betulke kalo jemali & the geng xde...xde sapa boleh susun batu?

Anonymous said...

ye ke bro.....betul ke apa yg ko ckp nie.....

Anonymous said...

Korang x puas ati ngan capt jemali pehal..Patutnya Inai tima kasih kat jemali..Tu Seberang takir & KT apot berapa juta capt jemali savekan duit inai..Korang x join managment mana tau

Anonymous said...

bukan save duit inai...tapi bagi keuntungan lebih pada inai...

Anonymous said...

sama lah maksudnyer.....tu la pasal...tahu cari kesalahan org je....kebaikan org....huh...HARAM!!!!!

Capt Jemali tu...okay pe...baik....dan jugak bagi keuntungan kat inai...

korang pe tahu.....tak tahu kan.....

SALAM MAUT DARI detective conan PUNYER KAWAN...

Anonymous said...

heheh..kelakar plak dengar.kasi untun ar,....hahahahah..salam maut dari detective conan punya kawan punya mak

Anonymous said...

Betul tu..capt jemali tu 1 dalam sejuta.. Tapi kalau nak bisnes pun gentle la. Blah dari inai then buat la bisnes apa pun...baru tau leh bagi keuntungan ke x?

Anonymous said...

apsal ko sebuk pasal jemali...patutnye bagus la ada income lain..takla sibuk nak mintak bonus or naik gaji...mesti kerja ngan sepenuh hati...Aku rasa org lain pun patut ada company sendiri baru la x sebuk nak mintak2 lebih ngan inai..
Yang bagus kalu team tender department ada company sendiri, boleh la bid inai ngan company sendiri. Kalau inai x dpt pun atleast org yg kerja ngan inai..bukan org lain. Big bos mesti suka..aku rasa big bos nnt siap offer equipment inai. Thanks JNH anda telah membuka mata semua org

MASTER said...

Tak habis-habis dengan kebodohan, kesombongan dan hasad dengki.....Fikirlah guna otak. setiap company mewujudkan peluang perkerjaan. mewujudkan aktiviti urusniaga dan membantu perkembangan ekonomi negara......... Kalau ada $ & kemahiran/kepakaran apa salahnya nak bukak company? sekurang-kurangnya dapat mengurangkan kadar penganguran.
Bukankah itu lebih baik daripada simpan $ bawah bantal.......
Inai ada 6 company dan Capt jamali ada 1 company berapa banyak peluang perkerjaan yg mereka wujudkan?

Seperti biasa, Orang BODOH yang berlagak pandai sentiasa menjatuhkan orang lain..........

Anonymous said...

pe maksud JNH?

Anonymous said...

amboi....pa sal tetiba wujud "detective conan punya kawan punya mak"

SALAM MAUT DARI detective conan PUNYER KAWAN...

Anonymous said...

Betul tu..tapi gentleman la..wat bisnes tak salah..tapi menyalah guna kuasa tu yang salah..kalau bos dah percaya jgn la menyalah guna kuasa

Anonymous said...

a ah...tul tu....

SALAM MAUT DARI detective conan PUNYER KAWAN...

kakak said...

Kalau nak berbiznes, buat lah cara biasa... kita ni free country, jangan lah nak kutuk co lain pulak, atau blogger kita ni jaki sangat tak dapat lawan dalam biznes, atau dia saja nak himpun dosa, bagi tebal sikit buku tu bawa ke neraka

Anonymous said...

dari pemerhati saya...blog ni lebih berkisar cerita staf2 survey dept. inai kiara punya masaalah...macam mane inai kiara tipu data survey, tipu volume...modified survey equipments...semua ni staf2 survey dept. je yang tahu...lain2 dept. mungkin tak tahu...semua name yang terpapar dalam blog ni pun...name2 taiko survey dept. yang buat kerja luar, sign plan survey dan bukak company sendiri pun...kebanyakan staf2 survey dept....nasihat saya..kepada staf2 survey dept..jadilah seorang surveyor yang beratika...bidang survey ni kecil je...kerana duit...kita lupa segalanya...

Anonymous said...

ehem..nape plak survey dept dipersalahkan ye..ape pasal dikambinghitamkan ye....nak tanya kau siapa yg rosakkan etika surveyor ni...surveyor ni bos kampeni ke..surveyor ni beri arahan ke...cermin diri dulu...buat keje elok2....ehem..bidang survey ni kecil ye...ooo.baru aku tau....

Anonymous said...

Takkan la staf survey bodoh sgt gaduh kat sini

Anonymous said...

lu pikir la sendiri.....hahaha.....

Anonymous said...

hahahahahhahahhahahahha lu pikir laaa sendiri...dan sendiri mau ingat laaaaa

Anonymous said...

well! best men win...buek!!

Anonymous said...

Wahai budak budak survei, kalau ye pun bos korang yang bagi arahan? korang tak ade otak ke? kalau orang suruh makan tahi, awak makan ke? fikir fikir lah..

Menjijikkan dengar cerita korang ni. kamu tahu kah apa akibatnya dengan tulisan blog ni? Ramai yang akan terlibat termasuk orang atasan seme tu..

kakak said...

Semua rekaan manusia ada kelemahan... macam blog ni juga. Yang hangpa semua ni dok mengutuk inai apa hal? menuduh pegawai kerajaan berurusan dgn Inai pun rasuah. Baik baik sikit cakap, barangkali hangpa ni masih mentah tak pernah kerje kat luar dengan kompeni Ah Seng atau Ah Jin, atau kompeni mat sailor (mat saleh le ni. Inai ni dah kira 100 kali baik dari depa tu. Kalau survey je yang jadi mangsa kena ulam teruk bebenor ke dia orang ni (ada otak tak nak pakai), anda blog creator pun sama juga, entah ke mana pergi otak hang ni. Masa dalam survey bukan main lagi banyak lemak, kuat tipu personal claim. Pendek kata, apa apa ciptaan manusia ada kelemahan nya, dan bagi blog creator --- hitung hitung lah hari tu, ingat ingat lah haribulan berapa, nanti kot kot tak dapat ingat bila tnegok jeriji besi depan mata.

Anonymous said...

Kepala Butoh Jamali..pegi mampus bear berok.

Anonymous said...

Weh kesian skit kat inai tuh, dah tgh sengsara dgn hutang2 dulu. (# Karma) Nih awat komplen2 pasal Inai lak? fedup keje ngan inai, Benti!

Kepada member2 yg dah blah dr inai exp: LHT, Ed, Amat dan seangkatan, diucapkan TAHNIAH! yang masih tinggal tuh usaha lagi dan selamat berjaya!

Anonymous said...

Kepada sesiapa yang RASA nak benti Inai tuh, surat acceptance of resignation dah siap kat HR.(Bang Mael dah lame prepared) Leh collect trus! (bleh check ikut no. kakitangan ala2 amik payslip)

Anonymous said...

Integrated Marine Works (IMW) tertinggal nih! #FRODO

Tlg update

Anonymous said...

IMW boss dia rashdan kan, ipar-duai bini gulzar nombor 2 ke 3 kalau tak silap.

Anonymous said...

aku rasa kakak ni keja gundik kat inai kiara kot pasal tu tak tau kalau keja kat site mcm mana penat ke tak....
taubuat keja mengangkang je kot...
tak puas hati sgt dengan bebudak survey. try ikut sekali depa pi survey.....

Anonymous said...

Nama Rashdan plak keluar kat sini....hhhmmmm

Anonymous said...

sapa rashdan?

Anonymous said...

ipar gulzar.....

Anonymous said...

Abg anonymous kena terminate sebab curi barang kompeni..lepas tu buat cerita he he he mcm kita tak tahu...kesian boss depa kenatipu...

Anonymous said...

Siapakah abg anonymous itu..??????

Anonymous said...

Abg yang ni lah!

http://2.bp.blogspot.com/-9AxeiZ6bL7o/TZBo90-ODgI/AAAAAAAAABQ/0nES6gMHD54/s1600/crazy+monkey+post1.jpg

Anonymous said...

tu bapa kau