Wednesday, July 14, 2010

TIPU.... Siapa yang menipu dan suruh tipu.... dan kena tipu....

Here we talk about lies (TIPU) or others call it cheating. It is not just one department that is do the thing.... but then it is start from the upper level such as MD, SGM, SM and relateds.....

Saya tahu dan dapat dengar.... dan saya faham bukan satu department sengaja dan sahaja yang terpaksa melakukan penipuan. tapi pihak atasan yang memberi arahan. dan saya faham mengenai sesuatu kerja itu adalah dia atas arahan orang-orang atasan. dan saya faham, semua orang cuba melakukan kerja dengan betul dan penuh etika dan juga ASS LICKING tapi tidak tahu buat kerja. dia orang mula menipu dari permulaan projek lagi. contoh seperti submission of tender, vessel capacity pun dah tipu. dia orang declare perkara yang tidak betul. semasa operation pun dia orang tipu, declare production kapal seperti trip pun tipu. semasa kerja-kerja dredging pun tipu, short dumping dan pelbagai lagi. tipu volume sebelum mula kerja, tipu volume semasa kerja dan tipu volume selepas habis kerja. dan sanggup berhabis duit untuk melakukan kerja-kerja tipu, ini nanti kita kupas kan satu persatu. masa nak beli kapal pun dengar cerita dia orang ni sanggup TIPU. sapa kena tipu itu nanti kita cerita dengan lebih lanjut.

Ini pandangan saya....
cuba semua orang fikir, dia orang ni tipu duit siapa? duit rakyat MALAYSIA juga. bukan sikit tapi berjuta-juta ringgit.
Contoh... dia orang ni tipu dari segi volume dan duit. volume yang sebenar adalah 1 juta m3, tapi dia orang tipu dan declare 3 juta m3. kata kan lah 1m3 = RM15 so 2 juta m3 (hasil tipu) x RM15 = RM30 juta. agak-agak duit RM30 juta ni duit sapa?

Cerita pasal tipu ni, mulanya dari pihak atasan lagi. boss-boss suruh tipu maka terpaksa lah orang-orang ni buat. lepas tu boss-boss ni tak tau pulak yang dia orang ni kena tipu dengan pekerja masing-masing. contoh yang saya dengar ada pekerja yg buat syarikat sendiri dan macam-macam lagi. Saya tahu dan ada dengar yang boss paling besar tu sendiri ada cakap, kalau adik-beradik aku yang buat takpe pasal tu keluarga aku. tapi yang kena bahana nya nanti, pekerja-pekerja tu juga. menyusahkan pekerja juga pasal dia orang ni mana tahu BEKERJA. mana ada KELAYAKAN. mana ada SCHOOL.

Dan saya rasa hasil dari kerja-kerja tipu ni kalau kira-kira banyak juga, tapi mana pergi dan dia orang buat apa??? dan kenapa mesti buat kerja-kerja tipu. padahal memang dah untung pun.

Cerita pasal pekerja tipu. ini pun satu hal. saya faham dan tahu kenapa perkara ini terjadi. nanti kita bincangkan pasal pekerja menipu.

Dan kebanyakan komen yang saya lihat di sini kebanyakan semua nya pro-iksb dan juga kebanyakan saudara mara dia orang dan ada kepentingan sendiri.

Lu pikir lah sendiri...

94 comments:

Anonymous said...

boleh dikatakan semua company dredging kat Malaysia ni ...melakukan penipuan...volume, fuel,material....nak cover duit melobi project ,,,katanya laaa....nak cover ramai orang....

Anonymous said...

betul cakap hang tu. tapi yg aku perasan depa ni mark up melampau sgt.

kalau nak cover ramai org tu agak2 nya sapa yang depa dok nak cover tu?

awat nak kena cove2?

Anonymous said...

jawab jer kat akhirat nanti..

junjungla pasir2,duit2 yang hang semua duk tipu.

Org kaya akan selalu kaya sbb depa hidup bertuan kan duit.

Pekerja buka syarikat sendiri sbb pekerja dah tahu cara depa cari makan.pekerja pun nak kaya mcm hangpa jugak .

Yakin la dengan hukum karma

Anonymous said...

ni aku baru dpt tau. pasal projek maintenance dredging kat lumut. aku dengaq cerita siap kawtim dgn JKR supaya tender tu dapat kat depa ni ja.

mcm2 cara depa ni nak menipu. sah2 duit rakyat sat gi kalau nak pi bayaq kerja tipu kat depa ni. awat jadi lagu ni?

Anonymous said...

projek klang maintenance dredging pun dia org ni kawtim juga. menipu juga.
north port ke west port ke suma kawtim tu.
panggil je BPR/SPRM.

Anonymous said...

kawtim..jangan tak kawtim....

Anonymous said...

tulis ler crita curi pasir lak...

ex staff inai said...

CONSTRUCTION OF SIBU / BAWANG ASSAN / SEREDENG ROAD, (PACKAGE 2: FROM SUNGAI LOBA SATUBAH TO JALAN SEREDENG), SIBU / MUKAH, SARAWAK, MALAYSIA

projek nie belum complete lagi kan?

Anonymous said...

tak silap aku, belum siap lagi.
kau ada info ke depa ni MENIPU projek tu? share lah info.....

ex staff inai said...

tak de good info ler. but what i know is at one time, site workers memberontak, tak nak keje.

dan staff diarahkan untuk keluar rumah by owners coz hutang tak bayaq2.

duit projek dah abih dikebas tapi projek tak siap2. tak tau ler macam mane depa nak menipu to get additional money.

Anonymous said...

dia org baru launch kapal. confirm dapat duit lagi dgn cara menipu pasal kapal.
dalam masa takde duit, boleh pulak taja artis. beli keter baru. dgr citer nak buat rumah baru lepas tu dgr citer nak tambah bini baru pun ada. yg skang ni pun aku dgr dah 3 kot. hahahahhaha......

Anonymous said...

Betul2! Aku dengar jugak masa kat taiwan, budak2 survey memberontak taknak turun kerja sebab project director taknak bayar claim diorang. Claim apa nak tau? Claim pi karaoke, claim minum, claim pi spa. Isk.isk. Isk.. Disebab kan tak puas hati, lepas complete project, budak2 berkenaan resign and join competitor.

Anonymous said...

wuyooo.... ye ke? sapa budak yg resign tu lepas tu join competitor mana? aku dengar ada cina kat project taiwan tu makan duit kaw2. aku dengar lagi SGM kat taiwan tu mcm budak bodoh, duduk melepak je.
pastu minta yg bukan2.

aku dengar project taiwan tu allowance luar negara berapa SEN je. aku dengar meal allowance kat taiwan tu pun kena potong pastu tak cukup pun nak makan minum kat sana dan aku dengar company ni still hutang tak bayar lagi claim allowance luar negara dia org. aku dengar sampai 4-5 orang boss kena gi sana nak settlekan masalah,(sah bodoh tak reti kerja). aku dengar orang taiwan dah tak caya kat company ni. yg aku dengar lagi, takde pun sapa2 staff dept survey yg gi taiwan tu resign. hmmmm.... aku rasa kau salah dengar tak pun pekak badak.

aku dgr pulak project manager ambik duit syarikat kata nak bayar rasuah but then masuk pocket sendiri.
lepas tu aku dengar inai utang kat SYS RM12 juta ++ sampai staff dia org mogok.
aku dengar lagi dia org tipu duit minyak, makan sendiri.
aku dengar banyak benda DOUBLE STANDARD kat company ni.

Anonymous said...

lagi satu aku pulak dengar dengar cerita curi batu inai jual kat orang lain..konon nak bukak kampeni sendiri tapi modal air liur je....budak2 pun leh berniaga macamtu....dah le bukak kampeni competitor....harap inai pandang serius masalah ni...kampeni leh lingkup kalu dibiarkan orang2 macamni bermaharajalela...kalu orang lain punya salah cepat je report ke pihak atasan...tapi mereka sendiri punya besar gajah salah..lagi mau tutup ka...?

Anonymous said...

ini kompeni byk bela penyamun...org lain keje penat2..bos2 rembat duit...bayar gaji lmbat...epf pon miss...

kalau aku la jadik bos kompeni ni ..mmg aku sumbat dlm penjara je..pecah amanah tu...tau la kabel kuat...silap2 MD pon joint sekali..
pekerja contoh konon...naik pentas la katakan....hahaha...muka cam bangsat lg....hahaha...

pe lah malang ex boss aku ni...percaya sgt kat org....

Anonymous said...

teruk sgt ke Inai sekarang ni??? masa aku keje dulu ok je....

bayak sgt bela babi ngn anjing tu la masalahnya.....

babi ngn anjing kalau dah haram.haram gak...

ni la kalau dah nama kompeni melayu...

Anonymous said...

suma macam celaka lah senang citer. MD pun mcm celaka. lupa diri. SGM pun mcm celaka, dah lah bangang, bodoh tak skolah. berlagak pandai mcm pukimak.
driver lori pun boleh jadi MD. tauke kelab dangdut pun boleh jadi MD.ni suma adik beradik dia orang lah pukimak. seketeri pun jadi director. mcm sial.
SGM keje tido je, gi site mcm pukimak. siang tido, mlm mcm sial buat2 sibuk naik kapal mcm lah keje sangat tapi mcm kimak. lepas tu menyusahkan org.
semalam aku tgk kat opis muka masing2 mcm sial mcm kimak. konon muka stress sgt lah keje, tapi mcm sial.
hidung kembang kuncup bangga sgt pasal launching kapal. padahal bukan kau pun yg buat. mcm sial.
budak survey pun mcm sial, mcm bagus konon keje suma korang yg buat. kaki kipas jilat buntut, depan boss mcm bagus je semua ok padahal keje mcm kimak juga. sukahati korang je nak dtg lambat mcm kompeni ni bapa korang yg punya. BUTUH LAH.......

Anonymous said...

budak2 survey pun mcm sial buat hal, sign drawing luar dari kompeni pun ada gak. konon2 dah ada kelayakan cat(B) ke cat(A) lepas tu buat kerja luar sign drawing. buka kompeni sendiri pun ada.
mark up sign drawing kat LS lepas tu kawtim invoice markup harga masuk poket dia org. pakai alat kompeni buat kerja luar pun ada. sewa alat kompeni kat luar pun ada gak. butuh lah...
inai pun mcm kimak, tak bayar hutang.

Anonymous said...

sama2 kimak diam je laaaaa

UNknown said...

yg korang mrh sgt pahal!!!!!
kau orang la pukimak!!!!!
u all jealous ke??/
bak kata pepatah Jangan Kianat Pada Orang yg beri Makan!!!

UNknown said...

ilek lah bro...kenape nak sumpah2 ni....
kau jales ke bro tengok dia org banyak duit????
kau nak duit gak ke bro??
kalau nak duit cakap lah bro tak payah nak sumpak pukimak bro???
tak perlu lah nak kacau rezeki org bro.......
aku rasa mesti kau jales kan bro tengok dia org berjaya bro.....pukimak betol kau ni bro nak jales2

UNknown said...

Saya sudah lama kerja sama itu inai kiara maa....dulu ah...kalau lu org mau tau....saya punya rumah dulu....rumah kayu saja oo....tapi sekarang...gua punya rumah...sudah tiga tingkat ooo....itu inai punya boss...semua baik2...tidak tipu sama saya ma...dia orang ah....bukan main baik..oo...saya kerja itu macam punya susah...gaji saya okey saja maa...elaun gua pun masuk....epf pun cukup masuk...tak ada kurang 1 sen pun maa...sekarang wa..punya hidup sama wa punya hati....susah banyak senang....Dulu ah....sebelum sata itu kerja sama itu inai..ah...saya cuma petani oo...saya cuma tanam itu sayur sawi...sama itu cili...sama itu ikan keli....sama itu babi ooo... tapi ah...lepas saya kerja sama inai ah....saya kerja banyak kuat...tengok sekarang...waa punya bini ada 3 ooo...wa punya anak pun ramai ooo...itu pasal hati wa...banyak senang ....ooo sama itu inai....lu orang kerja ka tidak kerja....lu orang sekolah ka...tidak sekolah...mahu duit saja masuk....tapi kerja tak ada mahu....suka cari itu orang punya salah....lu sendiri pikir la.....lu orang tak ada buat salah ka....lu pegi marah itu lu punta bos yang kasi lu orang punya anak bini makan ...oooo....banyak dosa ooo...bikin orang itu macam....

UNknown said...

saya pikir ah....itu banyak bagus...kalau itu inai kasi itu monyet sama saya punya babi makan....saya punya babi mesti banyak suka ooo....daripada...itu inai kasi orang macam lu makan....lebih baik kalau saya saja kerja sama itu inai....daripada lu orang kerja.....lu orang tak ada setia punya orang....tak ada hormat sama lu punya boss....

UNknown said...

kalau saya dapat tahu....lu orang pergi marah sama saya punya bos lagi ah....saya ambik saya punya isteri punya cili belakang rumah....masuk dalam lu punya mulut.....lu orang banyak MCB....lu memang kasi malu itu orang melayu...ooo....saya orang cina lagi tahu tq sama saya punya tuhan....kasi saya rezeki banyak.....lu orang sepatut nya bangga sama lu punya bangsa sendiri.....saya cakap itu pasal lu punya bangsa banyak berjaya...ooo

Anonymous said...

Lu.. cite panjang2 pa..hal...pendek kata.. tu yg muhsibah.....

Anonymous said...

link blog nie dah email kat semua pihak yang berkenaan ke? najib, did, blogs pakatan, blog umno. antaq je kat depa.

Anonymous said...

Cinderella

Once upon a time there lived an unhappy young girl. Her mother was dead and her father had married a widow with two daughters. Her stepmother didn't like her one little bit. All her kind thoughts and loving touches were for her own daughters. Nothing was too good for them - dresses, shoes, delicious food, soft beds, and every home comfort. But, for the poor unhappy girl, there was nothing at all. No dresses, only her stepsisters’ hand-me-downs. No lovely dishes, nothing but scraps. No rest and no comfort. She had to work hard all day. Only when evening came was she allowed to sit for a while by the fire, near the cinders. That’s why everybody called her Cinderella.

Cinderella used to spend long hours all alone talking to the cat. The cat said, “Miaow“, which really meant, “Cheer up! You have something neither of your stepsisters has and that is beauty.” It was quite true. Cinderella, even dressed in old rags, was a lovely girl. While her stepsisters, no matter how splendid and elegant their clothes, were still clumsy, lumpy and ugly and always would be.

One day, beautiful new dresses arrived at the house. A ball was to be held at the palace and the stepsisters were getting ready to go. Cinderella didn't even dare ask if she could go too. She knew very well what the answer would be: “You? You're staying at home to wash the dishes, scrub the floors and turn down the beds for your stepsisters.” They will come home tired and very sleepy. Cinderella sighed, “Oh dear, I'm so unhappy!” and the cat murmured “Miaow.”

Suddenly something amazing happened. As Cinderella was sitting all alone, there was a burst of light and a fairy appeared. “Don't be alarmed, Cinderella,” said the fairy. “I know you would love to go to the ball. And so you shall!” “How can I, dressed in rags?” Cinderella replied. “The servants will turn me away!”

The fairy smiled. With a flick of her magic wand Cinderella found herself wearing the most beautiful dress she had ever seen. “Now for your coach,” said the fairy; "A real lady would never go to a ball on foot! Quick! Get me a pumpkin!” “Oh of course,” said Cinderella, rushing away. Then the fairy turned to the cat. “You, bring me seven mice, and, remember they must be alive!”

Cinderella soon returned with the pumpkin and the cat with seven mice he had caught in the cellar. With a flick of the magic wand the pumpkin turned into a sparkling coach and the mice became six white horses, while the seventh mouse turned into a coachman in a smart uniform and carrying a whip. Cinderella could hardly believe her eyes.

“You shall go to the ball Cinderella. But remember! You must leave at midnight. That is when my spell ends. Your coach will turn back into a pumpkin and the horses will become mice again. You will be dressed in rags and wearing clogs instead of these glass slippers! Do you understand?” Cinderella smiled and said, “Yes, I understand!”

Cinderella had a wonderful time at the ball until she heard the first stroke of midnight! She remembered what the fairy had said, and without a word of goodbye she slipped from the Prince’s arms and ran down the steps. As she ran she lost one of her slippers, but not for a moment did she dream of stopping to pick it up! If the last stroke of midnight were to sound... oh... what a disaster that would be! Out she fled and vanished into the night.

The Prince, who was now madly in love with her, picked up the slipper and said to his ministers, “Go and search everywhere for the girl whose foot this slipper fits. I will never be content until I find her!” So the ministers tried the slipper on the foot of every girl in the land until only Cinderella was left.

“That awful untidy girl simply cannot have been at the ball,” snapped the stepmother. “Tell the Prince he ought to marry one of my two daughters! Can't you see how ugly Cinderella is?”

But, to everyone’s amazement, the shoe fitted perfectly.

Anonymous said...

In nuclear physics and nuclear chemistry, nuclear fusion is the process by which multiple atomic nuclei join together to form a single heavier nucleus. It is accompanied by the release or absorption of large quantities of energy. Large scale fusion processes, involving many atoms fusing at once, must occur in matter at very high densities.
The fusion of two nuclei with lower mass than iron (which, along with nickel, has the largest binding energy per nucleon) generally releases energy while the fusion of nuclei heavier than iron absorbs energy; vice-versa for the reverse process, nuclear fission. In the simplest case of hydrogen fusion, two protons have to be brought close enough for the weak force to convert either of the identical protons into a neutron forming deuterium. In more complex cases of heavy ion fusion involving many nucleons, the reaction mechanism is different, but we achieve the same result of assembling larger nuclei from smaller nuclei.
Nuclear fusion occurs naturally in stars. Artificial fusion in human enterprises has also been achieved, although it has not yet been completely controlled as an energy source; successful nuclear physics experiments have been performed involving the fusion of many different nuclear species, but the energy output is negligible in these studies. Building upon the nuclear transmutation experiments of Ernest Rutherford done a few years earlier, fusion of light nuclei (hydrogen isotopes) was first observed by Mark Oliphant in 1932; the steps of the main cycle of nuclear fusion in stars were subsequently worked out by Hans Bethe throughout the remainder of that decade.
Research into fusion for military purposes began in the early 1940s as part of the Manhattan Project, but was not successful until 1952. Research into controlled fusion for civilian purposes began in the 1950s, and continues to this day.

Anonymous said...

Melayu biasa lah..dengki sesama sendiri..patut la tak maju2...

Anonymous said...

Dulu aku respect ngan najib,keluar inai setu company..cari mkn..compete gentleman..tpi lepas zaiful join start main kotor...dulu b4 inai zaiful mkn kwn2..dlm inai zaiful makan kwn... aku dah siap bet dah dlm masa 3 tahun konpem najib kena..zaiful xpala anak org kaya..x risau duit

Anonymous said...

Wyre kalo konpem mende ni ngko buat mmg cerita engko akn tersebar secepat mungkin..aku pastikan suma org dpt tau cite engko...cuma sabr dulu tgh investigate sapa buat

detective conan said...

aku nak tanya....zaiful dulu makan kawan ke.....time dia keje dgn inai...nape dia makan kwn? nape? ape sebab nye?korang leh bagi tau kat aku tk? aku nak tau la....

Anonymous said...

sape zaiful, sape najib, sape wire..wyre rope ka?..apa sudah jadi? crita makin panas.....

Anonymous said...

wyre pornstar tu ker? kalau yang itu 1 dunia kenai....

Anonymous said...

Ni semua asalnya gaduh family problem..gaduh anak beranak...Anak capt Hisam Zaiful Ghazali merajuk sampai satu dunia tau.. Rilekla zaiful x dapat sket merajuk..Capt pun satu..time sayang suma zaiful nak bagi..dgr dpt superbike...tapi tu org kata la, bukan saya kata..x tau la lepas tu zaiful mintak apa x dpt sampai merajuk ceni...kesian... rilek la ful nnt kita pi mkn pizza....Zaiful ni pulak tangan yg bagi mkn klau dh xdak makanan mmg dia gigit

Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Zaiful said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Zaiful said...

salam to all, ni kenapa pulak nama aku yg kena? aku takde kena-mengena dlm hal ni tiba2 aku pulak? sebelum tu aku minta maaf kalau sapa2 yg rasa aku makan kawan tu. meh sini kita jumpa depan2 cakap apa benda yg korang tak puashati dgn aku?

aku resigned dari IKSB pun cara baik dan takde masalah pun dgn IKSB. pasal EPF, aku sikit pun tak bising pasal aku tau nanti IKSB akan bayar. dan aku takde pun buat report kat EPF nak bising2. dalam masa berkerja kat IKSB pun aku takde nak berkira sgt.

aku tak kerja pun satu company dgn najib. aku sambung family business aku dan takde kena-mengena dgn najib. cuma najib ada minta tolong sikit2 pasal kerja. tu pun aku tlg pasal kawan. bukan dia sorang je pun yg minta tlg. ramai lagi.

pasal aku dgn capt.hisham pula dah memang kadang2 tu ada benda yg tak betul. cuma korang je interpret benda tu jadi merajuk. mcm mana lah korang ni suma berfikir. pasal superbike, aku jual keter satria turbo aku RM35,00.00. apa kena-mengena dgn capt.hisham yg bagi pulak? ish ish ish.... korang ni pun sama je dgn tukang tulis blog ni. main tuduh2 tak tentu pasal.

apa kata kalau korang ni betul sangat, bagi komen pakai nama betul. tak payah pakai anonymous ke apa ke? takde telur ke? sama je dgn penulis blog ni.

pasal nak blanjer aku pizza, kau ada berani ke nak jumpa aku? tak pun meh sini aku yg blanjer kau makan pizza. meh sini meh.

semoga org yg buat fitnah ini diberkati.

majulah sukan untuk negara.

Anonymous said...

tu la korang......pi tuduh bukan2....sebelum nak mengata org....pi la siasat dulu ke.....ape ke...tengok...apa dah jadi dah sekarang.....tak pasal zaiful lak yang kene.....cian la kat dia.....ke...korang yag dengki kat dia....pasal dia ada suprbike...or...pasal family dia ada bisnes.....woi....tuan punyer blog...lu...sebelum nak nilai org....lu pegi la nilai lu sendiri dulu....macho ke tak......handsome ke tak.....BETUL KE TAK.....

Anonymous said...

Kan dah cakap ni family problem..anak mesti mengalah ngan bapak..bukan org lain x tahu lepas dpt RM20k..dengan riak cite kat semua org. maklum la nak tunjuk baik dengan hisam..kalau tak betul cerita ni maknanye kena kncing dengan zaiful la sebab dia ckp mcm tu.Apa yang baik semua dari Allah..yang x elok dari kita..belum terlambat utk bermaafan

Anonymous said...

nak belanja pizza pasal senang order hantar office..kalo nak jupe depan2 mmg x berani..pasal dia zaiful ni selalu bercerita pasal 3 line. kang x pasal2 plak kena..maklumla kita ni 2 line jer.. digi 1 maxis 1

Anonymous said...

3 line kah? i manyak takut woo..... sampai terkencing sluar woo....pssssst! eh, kawan...ini 3 line apa barang ho? baju kah? sup kah? sayur kah?..

Anonymous said...

wuyooo... ada org citer pasal 3 line lah. manyak takut ooo. tapi gua rasa mcm kenai ini org sapa. pasai gua pun pun mau makan pizza free ma.
gua pun 3 line juga. mau kenal ini org cakap pasal 3 line.

Anonymous said...

aku sebagai pemerhati makin seronok aku tengok blog ni. bukan saja pasal inai tapi sekarang cerita dalaman inai. pasal zaiful tu pula aku nampak lebih kepada hasad dengki. aku rasa yang tulis pasal zaiful ni yg makan kawan. dan sekarang sudah ada unsur ugutan terhadap wyre rope.
dalam ni dah ada 3 nama yang muncul. kenapa tak tambah lagi nama2 yang lain?bukan ke ramai lagi.buka blog baru cerita pasal keburukan dalaman inai pula.baru seronok nak baca.baru seronok satu dunia yang tahu.

Anonymous said...

Salam...
Zaiful dah cakap dia ada keluarga bisnes..baru aku tau MAEDCO & CANAL apa tah tuh famiy dia punya..Najib ngan wire la kesian nnt..pasal zaiful anytime boleh jual satria turbo..betulke company yg aku sebut kat ats tu xdak markup..jgn la jadi 2 x 5 . hipokrit namanya tuh..Masalah anak beranak hang dengan hisam dan jadi masalah kwn2 hang..kesian la depa tuh...aku nak tunggu zaiful jwb rm20000 tuh...x tido malam tadi duk tunggu

Anonymous said...

fuhh...kalah artis bangla korang sume ni

Anonymous said...

zaiful.....hang tunggu pe lagi.....citer la pasal rm2000 tu.....lagi satu aku nak wat pembetulan kat sini.......Zaiful bukan anak capt hisham kan.....betul kah dia anak capt hisham........blur......whole world blur........

Anonymous said...

hisham dah anggap zaiful tu cam anak dia ke? sapa yg nak tunjuk baik kat hisham???????nape lak nak wat cam tu........tunjuk baik kat hisham???????

i'm blur right now......

somebody help me pls......

give me the answer........

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

zaiful.....nak tanya sikit.....sapa najib tu?

Anonymous said...

woi....zaiful......nape masalah kau tu byk sngt.......jap dgn capt hisham......laaa......jap ngan member la.......org lain ade gak masalah.......

Anonymous said...

kerana blog ni ko jadi glamour...zaiful....

Anonymous said...

wah...blog skang ni de 3 hero, dh ade 3 line, dah ade 3 abdul, dah ade 3 mcm crita....dah ade 3 topic...mmmmm, teruskan2...tp bab 3 line ni nak gak dgr..mcm best jer 3 line...mcm hampeh pun ade.....

Anonymous said...

bukan ke kalau dalam polis..3 line ni BIN SARJAN.....Kalau dalam Navy...KOmander...

Anonymous said...

Siapa tau brapa lama zaiful kerja kat Inai?

Anonymous said...

dah dah la takde hasil pun buat blog ni semua.....bkn dpt apa pun....

Anonymous said...

woi....bukak la topik bab zaiful dan RM20k tu......mesti hangat blog nie nanti....hehehe...by the way....

ZAIFUL.....dari mana hang dapat duit RM20k tu.....citer la sikit....kita org kat dlm blog nie nak tahu.....jgn la sorok2....

lagi satu....apa mcm citer kau....pasal mkn member....dan apa hubungan kau dgn CAPT HISHAM.....

aku blur la....dah naik bengang aku dgn citer kau nie....

asal kau tahu....niat aku baik...

SALAM MAUT DARI detektif conan PUNYER KAWAN.....

Anonymous said...

apesal lak dengan Zaiful....blog ni cerita pasal inai kiara..bukan zaiful...kalu ko nak tahu gak..ko bukak la blog cerita pasal Zaiful...ade faham...SABAR PUL..

Anonymous said...

hahahah wyreporn wyreporn...apa lagi upload dlm youtube la...

Anonymous said...

tolong la tukar topik......pi sebelum tu....selesaikan masalah zaiful......

kepada zaiful....aku sentiasa support kau dari belakang......

Anonymous said...

kesian tul aku dgn si zaiful ni... dahlah banyak tuduhan korg tabur kat inai... alih2 zaiful plak yg kena... agak2 la skit... apa yg korg dengki sngt ni???

SALAM MAUT DARI detektif conan punyer KAWAN... PUNYER KAWAN LAGI...

Anonymous said...

Aku pelik jer apsal zaiful guna nama betul marah kat hisam.mesti nak promote blog ni..tapi apsal guna nama betul? sebab nak tunjuk kat hisam jgn la ignore dia...kalau hisam x peduli dia..dia akan cuba jatuh kan inai

Anonymous said...

Tapi boleh ke?

Anonymous said...

Bro cite la pasal rm20k tu..nak takut apa bukan duit rasuah..org bagi amek la....mesti ramai nak tau cane leh dpt byk tu? Aku ni penah mintak 200 jer tp kena hentam x pandai manage gaji

Anonymous said...

padan muka kau.....hahaha...blaja la la...cam ne nak manage gaji....

Anonymous said...

mungkin jugak zaiful nak jatuhkan capt hisham kot......kepala dia org 2....kalau pecah...mesti byk SECRET......hehehe

Anonymous said...

kalau zaiful tak nak kasi tau..apa kata capt hisam yang explain..nak juga tau macamana dia pujuk hisam..

MASTER said...

Tu lah, semua nak berlagak pandai, semua nak tunjuk hebat....dahlah BODOH, sombong pulak tu.........

Anonymous said...

yup....betul gak....lebih baik capt hisham je explain benda ini.....senang citer...hahaha

Anonymous said...

huhu....
panas blog ni sesui tul kalau wat iklan jual kuih raya..haha..KUIH!!KUIH!!.>Samperit ade,Dodol Ade,Batang Buruk Ader>>>>>.....
Lemang!!????..lambt lg la...haha..jgn marah....

kakak said...

Dah dapat duit zaiful tu eksen pulak... sombong mentang2 'anak emas' boss. Kalau dapat duit share kat kirotang yang sengkek ni ok juga, bagi duit raya lagi bagus.

Anonymous said...

aku rasa bukan zaiful sorang anak emas boss, ramai lagi contoh mcm ustat,zuraimy,aznizam,mardini,rashdin,baha dan ramai lagi.yg korang jeles ni kenapa ya?

Anonymous said...

“Kita harus belajar pada negara lain agar tidak terjadi kebakaran hutan lagi!” “Negara mana?” “Arab….

Anonymous said...

ape yang ko merepek ni mamattttt

Anonymous said...

anak emas boss??????

boss yg mana satu ek?

Anonymous said...

Kalau dpt tangkap srg ank emas ni then gadai kat Ar-rahnu.mesti best.Tapi tangkap yang paling besar lgi bes..agak2 bape pound?

Anonymous said...

BYK SONGEH LA KAU.......

Anonymous said...

Nak jd "Anak Mas" kena pandai wat mas...bukan wat kayu...(cam kamu tu)... Fikir2...kanlah....

Anonymous said...

besi jadi emas....

doberman saddha said...

Inai Kiara tipu banyak supplier kat Klang & Contractor... Company saya dalam kesusahan kena hutang Dari inai Kiara lebih RM300 juta++. I hope SELANGOR government can do something halau this Umno Proxy company

Anonymous said...

hutang x abes byr lg tp dgr bos ada angkut keta audi baru? btol ka?

Anonymous said...

bukan setakat audi je, bwm bersepah sepah, dasar gulzar haram jadah,

poyo lebih,gaji tak bayar, epf tak bayar, pukimak lagi tak malu nak masuk tv,

gulzar,dan all his ball lickers are pukimak

Anonymous said...

kau maki cakap macam-macam tapi kau kerja dengan dia juga.

MVOD said...

saya masa di mvod dulu xde masalah..cuma masalah kapal inai teratai asyik rosak sbb company xde duit nk anta docking repair kapal and maintain the engine. yg zaini tau masa jd project director kt k.terengganu sibuk je push nk kua kn kapal suruh gk tow inai tanjung g kemaman amek batu sedang condition kapal tidak mngizinkan. krn nk tunjuk terror dgn gulzar konon2 nye nk tunjuk dia lg bgs dari dean ms abu laaa..citer seterus nye nnt aku smbung..

Anonymous said...

takkan tu je?

Anonymous said...

Waahhh boss inai kiara kabarnya "support" 80 artis pegi umrah bulan depan..hebat dn bagusla krn buat kerja amal. tapi yang tk sedap dengar, menurut kata teman artis yang dipilih sama, hanya 17 org aje yang betul2 artis yg dipilih, lainnya semua kaum kerabat dan kenalan rapat "orang" yang diamanahkan oleh boss inai kiara utk menguruskan pemilihan artis itu. ini macam dah kira kes naya beb. boss kena siasatla..org yang menguruskan artis itu.

Anonymous said...

Pada sapa yg berkemampuan lah sekiranya berhajat untuk beramal dengan menghantar individu ke Tanah Suci adalah lebih baik memilih warga emas yg tidak berkemampuan mencukupkan simpanan mereka untuk ke Tanah Suci. Kalau pilih artis2 itu nak cari glamor aje....ini pendapat peribadi saya sahaja.

Anonymous said...

Hahaha! Ini dier org yg keje kapal kt inai. Mmg betui inai Kiara ini tipu... Tipu memcm... Pasai operation dredging sampai la ke gaji. Klau nk citer mmg byk giler2 la. Utk pengetahuan Korang, inai Kiara ye engineer ni x hebat maner pun. Klau main engine x leh start pun terkial2 x tau wat ape. Senang citer org kt inai ni kena pandai jilat bontot la. Klau kaki jilat tu disayangi la. Yer ar, sape yg x suka bontot kena jilat kn. Aku doakan company ni bankrap tahun 2014. Epf x masuk2,dh hutang sampai 5 tahun. Lagi satu siapa yg penah keje kapal tau la kn cadet tu kt atas kapal paling hina. Tp bukan di inai. Engineer di letakkan di bilik campur. Sedangkan cadet letak kt bilik single. Aper ke jadah ye tu. Anak bos la katakan. Takat jadi cadet x pegi academy x yah la nk ckp. Dh la bodoh perangai cam Celaka. Byk lg aku nk tulis.

Anonymous said...

Cuba certa certa!!

Anonymous said...

BIGG BOSS INAI YANG BIGGGG SAIZ TU MMG X SEDAR KAN DIRI! BINI 2 3..TP SYRIKAT INI HAMPIR LINGKUP...POMPUAN SIMPAN SANA SINI.....POMPUAN PUN BUTA BOLEH LAYAN BOSS G NI! BANYAK SCANDAL TU LA DUIT X BERKAT....SIAN BINI PETAMA KENE TINDAS..BINI 2 KAKI JOLI SHOPING SANA SINI....BINI 3 X DECLARE KE?GURLPREZ2 BOSS G XNAK KENAL KAN KE KAT ORG2 INAI????DUIT BANYAK TP IDUP KELAM KABUT..ANAK PULAK XDE LA PANDAI MANA...TP KEJE PEMALAS! KESIAN LA KAT PEKEJE2 INAI...SUME KENE DI ANAYA....GOSIP SCANDAL DIE NI GAN ARTISSS JEE...BUDGET KO HANDSOME K?????SAPE LAGI NAK SAMBUNGGG SILA KANN...NNT AKU SAMBUNG LAGI....

Anonymous said...

Cis cis cis......betul ke?

Anonymous said...

Mmg Celaka la company ni... Dh 2 bulan gaji x masuk... Ko ingat kitaorang ni bohsia ke kasi makan je org wat keje... Pelacur pun kena bayar klau nak main. Kira ye crew inai ni lg hina dari Pelacur.... Semua crew inai Kiara yg baca comment ni Jom kiter mogok reramai. Bakar je kapal ni

Anonymous said...

Jangan lah sampai nak bakar kapal. Buat lah report kat MTUC ataupun agensi jabatan buruh. Betul tak?

Anonymous said...

Hermmm entah lah inai kiara ni...x habis2 aniaya kan org n pekerja2 nye..mmg banyak sgt kes penipuan nye...kwsp aku pun x dibayar2,mana yg dduk kat office dan berpangkat mmg kwsp sentiasa masuk..yang duduk opis tu x payah nak sembang lah...poyo je lebih,buat keje ikat paip tengok...

Anonymous said...


http://www.sinarharian.com.my/semasa/pengarah-mengaku-tak-salah-gagal-serah-pcb-pekerja-1.300290

Betul kah? Hmmmmm..!!