Sunday, November 14, 2010

Cheating using software SWATH CONTROLLER (SQUAT)

Hi all. Here I got a new information about how Inai Kiara cheating and manipulate Hydrographic survey data. They had built their own in-house software, they called it SWATH CONTROLLER or SQUAT. I've heard that they develop this software so that they can do what their want in hydro survey. So that the RAW DATA that they collect with the representative had been mark-up to what their want to.

For this software to be working, they also had to modified their ECHOSOUNDER ( ODOM MK III ). I hope someone or somebody that is involve working with them will alert about this. This is because, when they do cheating actually their taking money from RAKYAT (people of malaysia).

And i also heard that their using a CRACKED (pirates) HYDROPRO SOFTWARE, TERRAMODEL from Trimble, AUTOCAD and many more. What a shame when such a big company do this.

Here i share a photo that i got from somewhere around. And i will try to find more info about it and how this thing works and share it here.



18 comments:

Anonymous said...

i know who is the mastermind for this thing.....


hahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaha........

Anonymous said...

who?

Anonymous said...

DDMS tuh masa 'lalu' kat dumping ground baru picit butang padahal dah dump masa on da way pegi sana. (dapat tipu trip ngan safe minyak).

Tp semua contractor same bro! kalau tak takde laa namenye 'CON'tractor. Bezanya banyak atau skit, mafia atau bersopan.

Cheers <---(copyright email sape ntah)

Anonymous said...

one of them... daniel....

Anonymous said...

daniel?other one?

Anonymous said...

Daniel dari syarikat mane??

Anonymous said...

daniel (chinese) yang kerja kat inai kiara tu... tak tau ada lagi ke tak?

sorang lagi? cuba teka.... hahaha

Anonymous said...

Mastermind besar Gulzar dgn Hisham.....

Yang tukang buat Aznizam dgn Zaiful.....

Yang tukang ajar Khairulnizam(ustat) dgn Zulkarnain(kama)

Yang diajar Mardini, Rahsidin, Baharudin, Shaharudin, Fauzi(abe), Zuraimy....

Yg jadi follower(barua) Kamarul, Firdaus, Nizam Amin, Zulhaizal(inai tongkang) dan ramai lagi.

Cuba teka sapa yg kena tipu.......

Anonymous said...

aku dengar baru-baru ni kerja Pre_Survey untuk BINTULU PORT MAINTENANCE DREDGING Khairulnizam(ustat) yang pergi buat.

aku dengar pakai software SQUAT ni lah kot. MARK-UP 0.3meter.

betul ke?

Anonymous said...

Ya betul. Saya mengesahkan perkara di atas...

Khairulnizam, sila beri penjelasan di pejabat kami. Kami amat membutuhi penjelasan anda. Di harap anda dapat memberi kerjasama. Ini adalah kerana nama anda dalam pengawasan kami.

Yang Bener
Orang-orangan IKSB

Anonymous said...

hmm..kebanyakan nama yg disebut dah lma kje IKSB..org 'kepercayaan' dato..patot lah gaji besau..klu bonus, nama-nama tuh pun dapat habuan besau..skrg br tau..PATOT lah..

Anonymous said...

kenapa pula patut? cuba citer sikit....

Anonymous said...

javascript:void(alert("Hello")­)

Anonymous said...

pasal yang lain-lain itu semua bangang...

Anonymous said...

sapa bangang?

Anonymous said...

dulu pon keje ngan inai gak..pasal piracy software ni dah adu kat BSA. BSA lawyer pun dah interview tp mcm xde action.melepas rm20K.

yg benar,

x-IT

Anonymous said...

atau BSA makan rasuah... suruh SPRM siasat siapa pegawai yang siasat kes tu. selamba je report.

cikaro bonceng said...

http://www.youtube.com/watch?v=8QH0GIw8ys4&feature=share&list=UL8QH0GIw8ys4