Friday, January 27, 2012

Manipulation? Conspiracy? Things that they had done for Penang Project Since 2003 till now.

Hi all…
Herewith i shared with you the internal documents with data volume that had been mark up for Penang Project since 2003 till now. I believe the documents explain everythings, their plans and how they implemented and manipulated it since 2003 till now. Please think…how much they have stolen our money (Duit Rakyat). As you can see, i think this thing had been done by the client representative and contractor. Are the client also corrupted?

I hope the current government are aware about this… or.. is it the government it self knows about this and also corrupted? I hope the Ministry department like MOT, MOF or others are not involving themselves into this kind of conspiracy with this company… as well as the department like DOE, JPS etc..

Well…This is for only Penang Project. How about other projects?

I also have more that will be reveals about the other projects that i will reveals.

Do... wait and see..........


ps: feel free to click on the image to enlarge it....




















41 comments:

sheena said...

You have really done a great work to share the hidden art of the great man. It is really a nice work by them. Thanks a lot for this
Mazda 6 AC Compressor

Anonymous said...

tak kan tu je?

Anonymous said...

kampung hisham ni....

Anonymous said...

kepada yang berkenaan..sudah2lah..

Anonymous said...

a few names in my mind....

Anonymous said...

mahade........ hisham...... best friend....

Anonymous said...

-mahade johar ada lagi ke kat penang port?
rosarnisyam ahmad tu memang confirm makan rasuah....

-kita dah submit nama Mahade bin Johar dan Rosarnisyam Ahmad tu kat SPRM, dua ekor berok ni dalam pemerhatian dah lamer dah, SPRM akan bertindak bila2 masa dari sekarang, akhirat pun tunggu juga, kena laknat la dia dua ekor n

-takde siapa-siapa nak check atau submit nama Mior Ahmad Baiti bin Mior Lub Ahmad (Chief Executive Officer of Bintulu Port SDN BHD) ke SPRM ke?


semua komen di atas ni dah lama aku tengok. tapi takde pun tindakan yg aku nampak dari sprm atau mana-mana pihak berkuasa?

atau sprm sendiri pun dah kena RASUAH. Polis pun dah kena rasuah juga ke? menteri-menteri semua pun dah kena rasuah juga ke? cuba tanya ex MOT dulu, dia boleh tolong jawab kan rasanya.

patut lah RAKYAT sekarang makin tak percaya dengan kerajaan BN yg ada skang. pasal benda-benda macam ni pun tak boleh nak settle.



dimana letak keadilan ??????????

Anonymous said...

nak number phone nama kat atas tu suma ada kalau nak....

Anonymous said...

jangan cakap je nak letak
letak lah betul-betul

Anonymous said...

http://inaikiaraseaman.blogspot.com/

Anonymous said...

macam gampang....

cikaro bonceng said...

http://youtu.be/Vn-09XwEzIk

budak ni lagi..

Anonymous said...

Gila kau cikaro bonceng. Boleh masuk court kena saman kau. Kena tangkap polis tido lokap.

Anonymous said...

cikaro bonceng dah boleh-boleh serah diri kat balai polis berhampiran.
nama dah up.
tahniah....

Anonymous said...

perempuan tu sedara mara gulzar juga aku rasa. memang keturunan macam tu ke? patut lah gulzar bini ramai. dah memang keturunan macam tu.

Anonymous said...

aku nak tanya di sini, betul ke boss2 inai kiara ni takut kat tuan zaiful ni sebab dia ada email dari tuan pembuat Software Squat ni? Kalau betul kenapelah tak di;etakkan kat sini?

Anonymous said...

pasal master mind dia aznizam.

Anonymous said...

memang betulla bila azharuddin cakap guza ni bodoh, keja cuma nak menipu volume je, dari dulu sampai la skang ni, guza ni keja dia cuma tahu tipu anak dgn bini dia jer, sumer benda nak menipu, bak kate azharuddin tu pangkat kapten dia ni pun menipu juge dan dek kerana kebodohan guza ni, yang asyik nak kejar glamour dari kalangan artis sejak kebelaknangan ni, dia berjaya di tipu oleh pekeja dia termasuklah hisham keldai tu, zaini yang baghal iaitu adiknya dan tak ketinggalan azharuddin juga berjaya menipu si penipu. Dulu sume orang tak cayer bila Azharuddin ni cakap guza ni bodoh, tapi bila dah dibuktikan oleh azharuddin, jadi memang betullah guza ni bodoh, lepas tu bangga dengan kerja kerja penipuan yang dibuat, malah menggelarkan dirinya sebagai mafia kat malysia ni sebab berjaya menipu Mahathir, Paklah dan najib. Adik beradik dia sumer kaki rembat duit company and manipulate duit company sebagai contoh ada yang mengatakan zaini tu pernah merembat duit bonus pekerja pekerja kat tapak projek, berebut betina, menjadi kepala kepada JNH,dan banuak lagi. Salah sorang adik guza juga pernah melarikan duit company sebanyak RM 1 Juta. Kalau tak caya tanyalah Roswahida tu dan kalau tak silap nama nya Rafi dll. Jadi memng bettullah kata azharuddin yang guza ni tak lah sebijak mana pun.Cuma dah jadi gila nak glamor dan bangga dengan kerja2 coruption yang di buat.

Anonymous said...

Bekas Penolong Pengarah Ukur Bahan JKR Terima Suapan Bagi Pembayaran Ansuran Kereta Isteri

KUALA LUMPUR, 7 Oktober 2013 - Bekas Penolong Pengarah Ukur Bahan Jabatan Kerja Raya Negeri Sarawak, Ismail bin Ahim hari ini dituduh di Mahkamah Sesyen Jenayah (Rasuah) 8, Kuala Lumpur di atas 7 pertuduhan seksyen 165 Kanun Keseksaan kerana menerima suapan RM8264.00 bagi pembayaran ansuran kereta milik isteri beliau.



Ismail, 59 dituduh melakukan kesalahan tersebut sekitar bulan April, Mei, Julai, September, Oktober , November 2007 dan bulan Januari 2008 dalam bentuk cek RHB Bank Berhad Syarikat Inai Kiara Sdn. Bhd. berjumlah RM1,078 untuk pembayaran ansuran kereta milik isteri beliau, Norinah binti Abdul Ghani nombor pendaftaran WPW 4668 bertempat di Ambank (M) Berhad, Jalan Jejaka 2, Taman Maluri, Kuala Lumpur yang diketahui ada kena mengena dalam urusan rasmi Ismail sebagai Penolong Pengarah Ukur Bahan, Jabatan Kerja Raya Sarawak.



Pertuduhan Seksyen 165 Kanun Keseksaan memperuntukkan hukuman penjara selama tempoh boleh sampai 2 tahun, atau dengan denda atau dengan kedua-duanya sekali.



Terdahulu, Ismail mengaku tidak bersalah atas setiap 7 pertuduhan yang dibacakan kepadanya oleh Jurubahasa Mahkamah dan mohon dibicarakan.



Timbalan Pendakwa Raya Kevin Morais yang mewakili SPRM dalam mengemukakan hujah memohon mahkamah tidak menawarkan jaminan kepada Ismail atas alasan penggunanan Seksyen 388 Kanun Tatacara Jenayah (KTJ) yang mempunyai alasan untuk tidak boleh dijamin.



Fahri Azzat dan P.G Cyril yang mewakili Ismail memohon mahkamah membenarkan anak guam mereka diikat jamin dengan seorang penjamin dengan mengemukakan 5 alasan mengapa mahkamah perlu mempertimbangkan jaminan.



Antara isu yang dikemukakan oleh Peguam Bela termasuk sejak disiasat, anak guam mereka telah memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak SPRM dengan hadir dalam semua sesi temuduga yang dijalankan. Ismail juga telah berkhidmat selama 35 tahun di dalam perkhidmatan kerajaan dan mempunyai rekod perkhidmatan yang cemerlang.



Beliau juga turut di jamin sebanyak RM5,000 berhubung satu aduan kes lain. Kali terakhir Ismail ke luar Negara adalah pada tahun 2009 dan beliau mempunyai masalah diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol.



Kevin Morais dalam hujahan balas beliau menegaskan tiada sebarang laporan kesihatan yang dikemukakan kepada SPRM dan memohon jaminan tidak perlu ditawarkan kepada Ismail.



Hakim Mohd Nasir Nordin dalam pada itu membuat keputusan bahawa Ismail ditawarkan jaminan RM3,000 bagi setiap pertuduhan dengan seorang penjamin dan menetapkan 7 November 2013 bagi sebutan semula kes.



Jika sabit kesalahan, Seksyen 165 Kanun Keseksaan memperuntukkan hukuman penjara selama tempoh boleh sampai 2 tahun, atau dengan denda atau dengan kedua-duanya sekali.

Anonymous said...

Lepas ni tiada lagi gelak tawa dari aznizam dan hisham akibat dari lawak bodoh gulzar kerana mereka ini akan masuk penjara. Kita dah report suma kerja kerja penipuan dari tahun 2000 hingga sekarang ke pihak SPRM. Tunggu lah kes pasal software squad tu pulak. Puan Salwa, anda terbabit kerana menyorokkkan bukti. Kita tahu computer surveyor yang ada software tu anda yang simpan. Walaupun anda telah berhenti. Sila lapor diri ke pejabat SPRM puan salwa

Anonymous said...

AKU PELIK NAPE REPORT PASAL KWSP KAT PEJABAT BURUH XDE FURTHER ACTION..PADAHAL DH BERTAHUN X BAYAR..ASAL KEBAL SGT...

Anonymous said...

Tiga pengarah syarikat didakwa bersubahat beri rasuah
Share This

Add to Delicious
Share on FriendFeed
Digg
submit to reddit

Tags

rasuah

Tiga pengarah syarikat pembinaan Inai Kiara Sdn Bhd, dihadapkan di Mahkamah Sesyen di Kuala Lumpur hari ini atas pertuduhan bersubahat merasuah bekas Penolong Pengarah Ukur Bahan Jabatan Kerja Raya Sarawak, Ismail Ahim, tujuh tahun lepas.

Roswahida Abdul Wahid, 42, Sharifah Salwa Syed Ali, 36, dan Hisham Mohamad Hashim, 51, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadap mereka dibacakan secara berasingan di hadapan Hakim Rosbiahanin Arifin.

Mahkamah membenarkan setiap tertuduh diikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 25 April untuk sebutan semula kes.

Rosbiahanin juga membenarkan permohonan Timbalan Pendakwa Raya dari Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kevin Morais supaya kes itu dibicarakan bersama dengan kes Ismail, 60, yang telah didakwa pada 7 Oktober tahun lepas.

Roswahida, yang kini bukan lagi pengarah syarikat itu, didakwa terhadap lima pertuduhan bersubahat merasuah Ismail melalui lima keping cek yang kesemuanya berjumlah RM6,468 bagi pembayaran ansuran kereta milik isterinya, Norinah Abdul Ghani, 48.

Sementara itu Sharifah Salwa dan Hisham masing-masing didakwa terhadap pertuduhan sama bagi tujuan yang sama melalui sekeping cek bernilai RM1,078.

Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di Ambank (M) Berhad, Jalan Jejaka 2, Taman Maluri di Kuala Lumpur antara 24 April 2007 hingga 18 Jan 2008 mengikut Seksyen 165 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 28(1)(c) Akta SPRM 2009 yang membawa hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Kesemua tertuduh diwakili peguam R.Thayalan.

Pada 7 Oktober tahun lepas Ismail mengaku tidak bersalah terhadap tujuh pertuduhan menerima rasuah daripada sebuah syarikat pembinaan membabitkan pembayaran ansuran kereta milik isterinya. – Bernama, 9 April, 2014.

Anonymous said...

alhamdulillah, inilah berkat dari doa2 orang yang teraniaya. kwsp, gaji yang tak dibayar kepada pekerja dan ex-pekerja, supplier yang tak dibayar, ini semua doa2 dari mereka. banyak lagi kes yang tak dibongkarkan. harap2 dapat dibongkarkan segera. tak sia2 blog ini dibuat. Allah itu maha kuasa. Jenayah memebawa padah. Mudah mudahan orang sebegini disumbat kedalam penjara. tapi kenapa guljar tak kena ya? dialah yang mastermind tu. and dia juga nak jadi famous, sepatutnya dia kena sekali. kesian hisham. kononnya nak resign supaya dapat lari, kena juge. banyak lagi yang perlu dibongkar. especially rasuah dengan pekerja penang port, bintulu port, johor port dan banyak lagi.

Anonymous said...

aku nak tengok tangan dorang ni digari

Anonymous said...

masuk melodi tak kes ni? selalunya itu boss inai suka kalau cerita tentang inai masuk melodi, ini kali tak nak bayar orang MELODI buat liputan ke?

Anonymous said...

inai sial ..x pikir ke orng nak mkn...ingt makan guna pasir ke...gaji hampir 2 bulan tnggu

Anonymous said...

Gulzar dah jadi artis ke skang ni? Pakai nama mohd atlas.
mohdatlas@blogspot.com

Makin kaya. Boleh lah kot bayar gaji kami org lepas ni.

Jangan lupa bayar kwsp kami sekali ya boss.....

Anonymous said...

sekarang ni anda setuju kalau saya katakan hisham, ros dan salwa adalah keldai dan baghal? Adik beradik gulzar semuanya makan duit dan yang kena tangkap dorang ni suma.sepatutnya rafi dan zaini yang kena masuk penjara sebab songlap duit inai. Jamali,hafiz dan wan napis terlepas begitu saja.

Anonymous said...

Terima kasihlah kepada saudara zaiful kerana mewujudkan blog seperti ini, klu tak kami semua tak tahu tentang penipuan yang dibuat oleh boss boss inai kiara ni

Anonymous said...

http://www.sinarharian.com.my/semasa/pengarah-mengaku-tak-salah-gagal-serah-pcb-pekerja-1.300290

Hmmmmm..!!

Anonymous said...

Banyakkan lah lagi doa wahai staff inai yang dianiaya. Insyaallah dimakbulkan. Mohon doa agar mereka semua ini di penjarakan. Suka sangat mencuri. Dahla curi duit kerajaan dan rakyat, duit staff sendiri yang kerja bagi dia kaya pun nak curi juga.

Anonymous said...

Saya berdoa agar director dan ex director inai kiara yang menganiaya saya dan staff yang lain dimasukkan ke dalam penjara...amin

Anonymous said...

Gaji tak bayar......
Yahooooo.....

Anonymous said...

Gua sudah cakap dulu, itu hisham talak guna, itu olang anjing punya olang, itu hisham sulah upah olang buat ini blog, u olang masih tatak picaya ka?

apek tilopong

Anonymous said...

Kwsp tak bayar.......
Yahoooooooo.....

Anonymous said...

Bila lah nak bayar hutang........

Anonymous said...

Hutang semua dah settle & gaji pun dah masuk! Surat khabar lama u ni!

Anonymous said...

KWSP dah bayar?
kau baru masuk kerja inai dah cakap banyak.
hisap kuat ni
kipas kuat ni

Anonymous said...

Kwsp perkerja semua dah masuk. Berdosa buat fitnah, tahu tak!

Anonymous said...

Dah check online kwsp tadi. Takde pun. Tak faham ler.Apa yang masuk tu??

Anonymous said...

Pergi lah cek kat pejabat KWSP. Confirm dah bayar kot!